Op het menu bij Anders gezond

Inmiddels ben ik twee jaar volledig werkzaam als zelfstandige. In het eerste jaar werd ik vooral vaak gevraagd om te inspireren. Mijn boek, maar ook de ervaringen die ik heb opgedaan in de Noordelijke Maasvallei met het opzetten van het eerste netwerk positieve gezondheid in 2013, waren de reden dat ik gevraagd werd om iets te komen vertellen. En zoals iemand mij zei,  door al die sessies bleef ik mezelf aan het werk houden. Altijd was er in een van de sessies inderdaad wel weer iemand die er verder mee wilde binnen zijn of haar organisatie. En die olievlek breidt zich nog steeds uit.
Langzamerhand merk ik dat de inspiratiesessies plaats gaan maken voor andersoortige sessies. Sessies met meer verdieping. Wat betekent het nu wanneer we anders denken? Hoe moeten we het dan ook anders gaan doen? Hoe verhouden filosofieën, technieken en methoden zich?  Die sessies heb ik niet alleen in de Noordelijke Maasvallei, maar daarna ook op nog vele andere plekken mogen geven en doorontwikkelen. Zo stond Meppel eveneens in dat rijtje. Daar staat het eerste gezondheidscentrum dat helemaal is ingericht op een positief gezonde manier. Naast eenmalige opdrachten krijg ik langzamerhand ook steeds meer opdrachtgevers die me vaker inschakelen voor strategisch advies, maar ook om bepaalde processen op een andere manier kracht bij te zetten. Dit allemaal in het licht van het verdraaien van de zorg met gezondheid als vertrekpunt. Het is en blijft een voorrecht om bij al die verschillende organisaties en professionals mee te kijken, te denken en te doen. Zo krijg ik ook een steeds beter beeld van wat er overal leeft en wat werkzame ingrediënten zijn om die verdraaiing van de zorg verder vorm te geven.

Ik heb steeds meer het gevoel dat ik daadwerkelijk een bijdrage kan leveren door wie ik ben, wat ik kan en wat ik doe. En dat is lang niet altijd zo geweest. Het ‘anders doen’ is nu waar het om draait! Het gaat om samen buiten de gebaande paden treden, elkaar goede verhalen vertellen, verbinden van mooie initiatieven, kansen zien en pakken. Het is niet meer een kwestie van of het een of het ander, het gaat om en/en.

Meer lezen? Klik hier!

Voortaan ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via deze link!

Visit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram