Als gezond de baas is…

Taalkunst daar houd ik erg van. Al van jongs af aan kan ik geraakt worden door taal en de kracht ervan. Als 13-jarige was ik gek op mooie Loesje-teksten en plakte ik ze op bushokjes en vuilnisbakken in ons dorp. En nu 35 jaar later word ik nog steeds geraakt door taalkunst van onder andere Merel Morre. Zij schrijft mooie actuele en rake spreuken, teksten en gedichten. Dat doet zij soms samen met Lidy Lathouwers onder de naam Brief van de Koning, maar ook met haar zus Klaartje van leeuwen onder de naam Dicht op de huid, met wie ze mooie persoonlijke sieraden maakt.

Onlangs schreef zij voor Anders Gezond een mooi gedicht over een gezonde basis creëren, over CORE.

Bijzonder knap hoe de essentie van wat ik bedoel met CORE, het handelen m.b.t. Positieve Gezondheid, kunstig samen kan komen in een gedicht. Ik deel h’m graag met jullie ‘Als gezond de baas is…’

Gedicht Als gezond de baas is

Visit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram