Anders Gezond bestaat 10 jaar en gaat terug in de tijd! Er is zoveel gebeurd!

Transformeren

Zo heb ik de afgelopen jaren niet alleen bijgedragen aan de transformatie in de gezondheidszorg, maar heb ik er zelf ook een doorgemaakt. Ik ben mijn focus steeds meer gaan verleggen van Ziekte & Zorg naar Gezondheid & Gedrag. En inmiddels geloof ik dat preventie een draai is in de goede richting binnen de ziektezorg, maar dat willen echt werken aan gezondheid, we een gezonde en sociale basis moeten creëren voor iedereen. Dat noem ik CORE en gaat veel meer over Mens & Maatschappij.

Pionieren

Als pionier heb ik de afgelopen 10 jaar regelmatig mijn nek uitgestoken, nieuwe dingen bedacht en uitgevoerd. Hoe vaak ik wel niet heb gedacht ‘Hoe ga ik dit nu weer doen?‘ en ‘Waarom doe ik mezelf dit aan: die bijeenkomsten organiseren, die huisartsen meenemen, de bestuurders toespreken, het netwerk geïnspireerd houden, boeken schrijven….’ Het betekende vaak stretchen en regelmatig stressen. Heb me vaak kwetsbaar opgesteld en onzekerheden moeten overwinnen om te doen wat ik deed. Maar een soort van innerlijke drive heeft gemaakt dat ik iedere keer die sprong in het diepe weer waagde om vervolgens met een ervaring rijker weer boven te komen.

Waarderen

Tijdens een mooi gesprek voor een podcast werd me onlangs gevraagd wat het anders denken en doen in de zorg mij nu persoonlijk gebracht heeft. En die vraag en mijn antwoord daarop is blijven hangen. Ik word in dit werk voortdurend uitgedaagd te gaan staan. En om er te staan moet ik het gevoel hebben er als mens te mogen zijn met mijn eigen ideeën en op mijn eigen creatieve wijze. Soms wordt wat je doet, gezien, gehoord en (h)erkend, maar vaak ook niet. Dan moet je zelf voelen dat het goed is wat je doet en dat je er toe doet! Dan moet je jezelf waarderen. En laat dat nu juist mijn belangrijkste en tevens moeilijkste levensles zijn.

Leren

Dus naast dat ik de afgelopen tien jaar hele gave spannende en uitdagende dingen heb gedaan, heeft het Anders Gezond-avontuur mij ook helpen groeien, ontwikkelen, loslaten, leren en ontdekken! En was ik ongemerkt ook op reis naar wie ik werkelijk ben. En die reis was er een vol waardevolle ontmoetingen, want jezelf zijn … dat lukt alleen samen. Vaak zijn die ontmoetingen heel prettig en soms erg stressvol, maar zonder schuring geen glans!

Dankbaar zijn

Ik ben dankbaar voor alle ontmoetingen tijdens mijn avontuur de afgelopen jaren. Ontmoetingen met mensen die vaak ook op de een of andere manier werken aan de droom van een Positief Gezonder Nederland. Er is al zoveel gebeurd… en er liggen nog zoveel mooie uitdagingen in het vooruitzicht.

Ik reis graag samen met jullie verder!

Gezonde groet & liefs, Chantal

In onderstaand filmpje neem ik jullie mee in de 10 jarige geschiedenis van Anders Gezond!

10 jaar Anders Gezond

10 jaar Anders Gezond filmpje

Visit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram